среда, 6. јул 2022.

Rezervoari za vodu i cisterne za vodu

I ove godine se najvljuju velike suše, tako da treba na vreme obezbediti vodu ine smo vodu za piće, već i vodu za navodnjavanje svojih voćnjaka i povrtnjaka.
Kod nas u Osečini imamo veliki ponudu rezervoara za vodu, koji mogu da budu vertikalni plastični rezervoari i horizontalni plastični rezervoari poznatiji kao što su cisterne za vodu. Neke od njih koristimo kao rezervoari za navodnjavanje.

Rezervoari za navodnjavanjeZa navodnjavanje i za bazene za vodu mnogo su pogodniji kao rezervoari za vodu su cisterne za vodu.
Cisterne za vodu se lako postavlju na prikolice za vozila i mogu da se prenose sa jednog metsa na drugo, mogu da budu mobilne. Bez obzira da li imate negde u blizini rezervoar za vodu ili morate da idete negde da nadjete i sipate vodu kako bi je preneli na odgovarajuće mesto gde vam je voda potrebna.

Biljke će prirodno rasti na plodnom tlu koje se zaliva kišom. Međutim, u delovima sveta gde je klima veoma suva tokom nekih godišnjih doba, zemljište postaje toliko suvo da ograničava rast vegetacije. Ovaj problem se može prevazići navodnjavanjem, veštačkim sistemom za zalivanje zemljišta.

Voda za navodnjavanje se može skladištiti u rezervoarima tokom kišne sezone, a zatim u sušnim sezonama može se ispuštati iz rezervoara i distribuirati po zemljištu kroz sistem kanala. Obično voda teče pod uticajem gravitacije u područja koja to zahtevaju, ili se voda može ispumpati iz kanala na kopno.

Нема коментара:

Постави коментар